Vervoer goederen met de elektrische transportfiets

Tegenwoordig zie je in het verkeer steeds meer transportfietsen terug. Deze zijn aan de voorzijde op het frame voorzien van een rek waarop een kratje bevestigd is. Hierin kun je tal van goederen vervoeren.

Rek voorop voor meer laadvermogen

Het rek dat aan de voorzijde zit is een stuk breder dan de bagagedrager aan de achterzijde van de fiets. Op die manier kan er dus een breed kratje op geplaatst worden waarin je heel wat kunt vervoeren. De transportfiets is ook erg populair onder de jeugd omdat zij er een tas in kunnen vervoeren. Ook bij kranten- en postbezorgers zie je regelmatig dat zij met een transportfiets onderweg zijn. Zo kunnen zij naast de fietstassen die achter aan de bagagedrager bevestigd zijn ook voorop nog een en ander meenemen. Dit betekent extra ruimte om spulletjes te laden maar voorkomt vaak ook dat de fiets overhelt naar achteren. Door het tegengewicht aan de voorzijde van de transportfiets blijft deze ook beter in balans.

Nuttige ondersteuning

bike,fiets,bicycle,wheel

Een transportfiets die zwaar beladen is kan je veel energie kosten om te besturen. Daarom is er ook een elektrische transportfiets op de markt met trapondersteuning. Zeker als je een wat langere afstand of heuvelop fietst kan de trapondersteuning ervoor zorgen dat je niet zo hard hoeft te trappen en toch goed vooruitkomt. En elektrische fiets uitkiezen is dus lang geen gek idee.

Soort versnelling

Een elektrische transportfiets is veelal voorzien van naafversnellingen. Groot voordeel hiervan is dat ze weinig onderhoud behoeven maar dat je ook kunt schakelen als je stilstaat. Zo kun je je transport e-bike ook in een andere versnelling zetten als je bijvoorbeeld staat te wachten bij een stoplicht.

Hoeveel kun je ermee rijden?

Met een elektrische transportfiets kun je een verschillend aantal kilometers rijden met een volle accu. De tijd dat je met een volle accu kunt doen hangt af van meerdere factoren maar dit geldt voor alle e-bikes. Hierbij kun je denken aan tegenwind, de conditie van de accu, het terrein waarop je fietst en je eigen gewicht maar ook zeker dat van je lading.