Knopjes of studs – Tijdloze all-rounder

Knopjes of studs zijn oorringetje die met een kort staafje doorheen de oorlel zitten. Aan de achterzijde van de oorlel worden ze tegengehouden door een bevestigingsklemmetje dat je niet kan zien aan de voorkant. Dit klemmetje zorgt er voor dat je de oorbel niet makkelijk kan verliezen en dat ze mooi op de juiste plaats blijft zitten. Knopjes zijn minder opvallend dan ringetjes of hangertjes.

Waarom kiezen voor knopjes?

Knopjes hebben erg veel charme. Ze zijn weinig opvallend en daardoor een mooie accessoire die niet te veel in het oog springt. Wil je een mooie accessoire dragen zonder dat je te veel bling uit straalt, dan kies je best voor studs. Knopjes zijn vederlicht en zijn dan ook uitermate geschikt voor jongere kinderen. Ze trekken niet aan de oorlel en zijn ideale instappers voor het dragen van oorringen. Ze zijn verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen en designs, dus er zit er zeker en vast eentje bij die jou op het lijf geschreven is.

Knopjes of studs

Welke knopjes bestaan er zoal?

Knopjes zijn verkrijgbaar in vele soorten. Vaak zijn de studs afgewerkt met een edelsteen of diamantje. Hierdoor schitteren ze in het zonlicht, wat er leuk uit ziet. In de goedkopere modelletjes kun je kiezen voor zowat iedere bestaande vorm en kleur. Vormen kunnen diertjes zijn, zoals vlinders en lieveheersbeestjes, of bloemen en muziekinstrumenten. Wat je ook zoekt, het bestaat vast en zeker!

Wat zijn de andere opties?

Oorringen zijn er in alle soorten en maten. Je kan dus kiezen uit verschillende systemen en designs. Dit zijn de belangrijkste:

  • Oorringen zitten als een ring doorheen je oorlel. Ze zijn rond en sluiten door het ene uiteinde in het andere te schuiven.
  • Oorhangers worden doorheen de oorlel geschoven. Ze hebben een ergonomische vorm waardoor ze blijven hangen. Het is ook mogelijk om een slotjes over het uiteinde te schuiven zodat je de oorbel niet verliest.
  • Knopjes zitten met een kort staafje doorheen het oorlelletje. Aan de achterzijde worden ze met een klemmetje vast gemaakt. Ze zijn meestal kleiner dan de andere soorten van oorbellen.
  • Oorstekers lijken wel een beetje op knopjes, maar ze zijn vaak iets groter. Ze worden op dezelfde manier dicht geklemd, maar de oorbel kan alsnog een hangertje zijn.

Je hoort het al! De mogelijkheden zijn onbeperkt. Of je nu kiest voor knopjes of hangers, een mooi setje oorbellen is een ideale aanvulling die jouw outfit helemaal afmaakt en jou doet stralen.