De Taylor gitaar: wat maakt deze gitaar zo uniek?

De Taylor gitaar is een van de bekende merken op het gebied van akoestische gitaren. Veel gitaristen halen hun inspiratie uit grote sterren op het podium. Het is bijvoorbeeld mooi om te zien dat jij hetzelfde merk of soort instrument gebruikt als een van jouw grote idolen. Het spelen op een Taylor gitaar werkt op deze manier inspirerend en motiveert iemand om nog beter te worden. een groot voordeel van Taylor is dat het een akoestische gitaar is die erg beginners vriendelijk is. Je kan dus een kwalitatieve gitaar verwachten voor een goede prijs. Wil jij meer te weten komen over dit merk? Lees dan snel verder. 

Het warme geluid van de Taylor gitaar

Wanneer een gitarist kiest voor een specifiek merk, dan heeft het vaak te maken met het geluid wat er uit de gitaar komt. De Taylor gitaar staat bekend om zijn heldere en moderne geluid. Het wordt ook vaak gebalanceerd genoemd. In de afgelopen 10 jaar is het zo erg gegroeid, dat het op de dag van vandaag zelfs een concurrent is van grote merken zoals Martin. Dit is mede te danken door het feit dat veel hedendaagse grote artiesten kiezen voor de Taylor. Qua geluid heeft de Tayler een beter bereik in de hoge middentonen.

De ambacht van het merk

Als er een punt is die belangrijk is bij de akoestische gitaar, dan is het wel de ambacht die is gebruikt om het te creëren. Het eindresultaat bij de Taylor gitaar is een hele kwalitatieve gitaar. Een voorbeeld van de techniek die Taylor gebruikt om zijn gitaren te maken, is de manier hoe ze de nek aan de body bevestigen. Dit wordt ook wel de New Technology genoemd. De hals zit in dit geval in een perfect afgemeten zak waarmee het de toets volledig ondersteunt. Hierdoor blijft het stabiel en recht staan. Het is dus zeker te zien dat Taylor moeite steekt in het innoveren en perfectioneren van zijn ambacht. het resultaat mag er wezen, want de geluiden uit deze gitaar klinken prachtig. Wil jij een eigen Taylor in huis halen? Ga dan langs bij Gooise Gitaren.

Bekende zangers met de Taylor gitaar

Veel gitaarmerken zijn groot geworden of hebben hun groei mede te danken door de artiesten die kiezen om de gitaar te spelen. Dit geldt ook voor de Taylor gitaar.  Veel grote sterren gebruiken dit merk, waardoor beginnende spelers snel geneigd zijn om dezelfde keuzes te maken. een van de artiesten die trouw is aan de Taylor gitaar, is Taylor Swift. Dit is een van de populairste zangers binnen de millenniums. Taylor is vaak op het podium geweest met verschillende modellen van dit merk. Denk bijvoorbeeld aan de SolidBody, de PSGA, de 615ce, de RS-S of de PS-LTD. Tijdens haar optreden op de Grammy Awards in 2016 speelde ze bijvoorbeeld op de PGA-Gitaar. Een andere artiest die graag de Taylor erbij pakt, is Jason Mraz. Afgezien van de keren dat hij met zijn ukelele op het podium staat, kiest hij voor de Taylor akoestische gitaren. Enkele modellen waar hij mee gezien is, zijn de NS72ce, de 612ce en de 714ce. Daarnaast heeft hij ook een Signature Model uitgebracht samen met Taylor.