Interessant museum over kunstenaars Marc Chagall en René Lalique

Als echte kunstliefhebber zal u vast van de namen Marc Chagall of René Lalique gehoord. Zo niet is dat zeker geen probleem. Het zijn beide unieke kunstenaars die een bijdrage hebben geleverd voor prachtige kunstwerken. Het museum toont veel prachtige werken van beide kunstenaars in het Lalique museum gevestigd in Doesburg. Het is zeker een aanrader om uw kennis wat meer uit te breiden.

Wie zijn Marc Chagall en René Lalique precies?

Marc Chagall was een kunstenaar uit Frankrijk die oorspronkelijk van Joods-Wit-Russische afkomst is. Chagall is zo bijzonder, doordat de kunstenaar een geheel eigen stijl heeft ontwikkeld in zijn schilderkunst. Zo zie je verschillende stromingen tegelijk en wordt het vergeleken met het surrealisme. Ook kan het u laten denken aan dromen. Chagall haalde zijn inspiratie uit zijn eigen jeugdherinneringen en de rol van het Jodendom hierin. Daarbij combineerde hij kleuren en materialen op een unieke manier. Dit heeft voor prachtige werken gezorgd.

René Lalique was een Franse kunstenaar die de Da Vinci genoemd werd onder de juwelen en glaswerken. Hij had prachtige details die u met het blote oog haast niet ziet. Dit komt doordat de kunstenaar vaak met een vergrootglas werkte. Lalique haalde zijn inspiratie vooral uit de “kleine natuur”.